Archief

Hier worden interessante en/of belangrijke zaken items van deze site uit voorgaande jaren bewaard.

Tapknop
We feliciteren Café Biej Liebes met de verworven Gouden tapknop.
Van Harte!!

Feest.
Dierenspeciaalzaak Meijers viert haar 60-jarig bestaan.
Van hieruit onze felicitaties.
 
Met dank aan Lian Sonntag voor onderstaande foto.

Goed nieuws
Na een periode van hard werken was het dan zover.
Dinsdag 22 september 2015 heropende Drogisterij D.I.O. haar deuren van geheel nieuw ingerichte winkel.
Van hieruit nogmaals gefeliciteerd.
 
Met dank aan Lian Sonntag voor onderstaande foto.

Helaas
Moesten we per 06 december 2014 afscheid nemen van Bakkerij Stals, als enige echte Posterholtse bakker en als lid van onze vereniging.
We wensen Huub en Agnes veel gezondheid en nog veel gelukkige jaren toe.

Foto: Lian Sonntag

Kerstversiering Posterholt 2015

Op zaterdag 12 december zijn door een klein aantal vrijwilligers uit onze leden versieringen opgehangen aan een aantal lantaarnpalen op de Heinsbergerweg, Boomstraat, Hoofdstraat, Vlodropperweg en de Heerbaan. Ook bij de overige toegangswegen zoals Middenweg en Donckerstraat werden versieringen opgehangen. Na afloop was er voor de vrijwilligers nog een gezellig onderonsje onder het genot van een kop erwtensoep of iets anders bij Vurenhof. Posterholt zag er een heel stuk feestelijker uit. Alle gekregen reacties waren positief te noemen. Door het geringere aantal mensen die genegen waren om mee te helpen ophangen, zijn niet alle versieringen opgehangen en moest er een keuze gemaakt worden betreffende de plekken. Dat dit niet naar ieders wens is moge duidelijk zijn. Als vereniging hopen we dat in 2016 meer mensen willen helpen om de versieringen op te hangen zodat het er nog feestelijker gaat uitzien.

Kerstversiering Posterholt 2014

Kerstversiering ophangen
Op zaterdag 6 december is een aantal van onze leden druk in de weer geweest met het ophangen van de kerstversieringen aan een aantal lantaarnpalen in ons dorp. De vele handen (en hulpmiddelen) zorgden ervoor dat de klus goed en snel werd geklaard. Het was een leuk en gezellig gebeuren met na afloop een gezellig samenzijn met uitstekende erwtensoep bij Vurenhof. Iedereen bedankt die hier direct of indirect toe heeft bijgedragen. Onderstaand enkele foto's, met dank aan Margriet op het Veld.Kerstversiering maken

Dinsdag 11 november 2014 zijn een aantal leden van onze vereniging druk in de weer geweest met het maken van de kerstversieringen voor de kerstbomen welke op 6 december 2014 in het het dorp ter decoratie aan lantaarnpalen worden bevestigd. Namens de vereniging hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.
Onderstaand een paar foto's; met dank aan Herman Hoeben.


Kerstversiering Posterholt 2013
Zaterdag 4 januari 2014 zijn we met een aantal vrijwillige leden (deze worden uiteraard hartelijk bedankt voor hun inzet) om ca. 16:30 begonnen met het ophalen van de (overgebleven) kerstbomen. De strikken en linten zijn reeds eerder op de dag door onze penningmeester uit de bomen verwijderd, hetgeen het verwijderen later op de dag enorm vergemakkelijkte.

Het dorp zag er best een stuk mooier uit met de aangebrachte versiering in de vorm van kerstboompjes met rode strikken en/of linten als versiering. Schijnbaar zijn er een aantal mensen die dankbaar gebruik willen maken van de boompjes gezien het het aantal verdwenen bomen met  en zonder versiering en ook alleen de versiering. We zullen dit maar interpreteren als een compliment.

Zaterdag 7 december 2013 zijn we met een aantal vrijwillige leden (deze worden uiteraard hartelijk bedankt voor hun inzet) om ca. 16:45 begonnen met het plaatsen van zo'n 100 kerstbomen, inclusief de bijbehorende versiering, in het dorp. De Hoofdstraat, Heerbaan en de toegangswegen, te weten Boomstraat, Heinsbergerweg, Vlodropperweg, Roermondseweg, werden versierd.
Het weer gaf volledige medewerking en zodoende werd het een leuk gebeuren met als afsluiting een kom erwtensoep, of iets anders, bij Vurenhof.
We hopen  dat het resultaat bij iedereen in de smaak zal vallen.
Kerstversiering maken
Maandag 25 november 2013 zijn een aantal vrijwilligers druk in de weer geweest met het maken van strikken voor de kerstbomen welke op 7 december 2013 in het het dorp ter decoratie aan lantaarnpalen worden bevestigd. Namens de vereniging hartelijk dank aan de vrijwilligers. Onderstaand een paar foto's.
 
 
 
   
Overvaltraining
Op 10 september 2013 hebben we als OVP, gezamenlijk met de KvK, een training georganiseerd welke bedoeld was om een overval zoveel mogelijk  te voorkomen.
Tevens is aangereikt welke de handigste houding is, mocht het onverhoopt toch tot een overval komen, om hier ongedeerd uit te komen (zowel zelf, personeel en klanten).
De training werd gehouden in Hotel-Restaurant Roerdalen, met dank voor de geboden gastvrijheid, van 19:00 tot 22:00 uur. Volgens de ca. 20 deelnemers was het een leerzame ervaring, mede door de realistische rol welke door een professionele acteur werd gespeeld als zijnde overvaller.
 
Paasactie
In 2012 heeft de ondernemersvereniging haar leden een kleinigheid ter gelegenheid van Pasen aangeboden. Een en ander is geschiedt op goede vrijdag en/of paas zaterdag.
Volgens alle berichten is dit gebaar door de leden op prijs gesteld.
 
   

Uitstapje 2012
Het uitstapje in 2012 had een bijzonder karakter. De Floriade, welke eens in tien jaren gehouden wordt, is dit jaar aan Venlo te beurt gevallen. Het bestuur heeft gemeend, met de goedkeuring van de leden,  dit jaar iets uitzonderlijks als uitje aan te bieden.

Dankzij de organisatorische talenten van Linda Jeurissen, uiteraard heel hartelijk bedankt voor de inzet, konden we met de leden welke hierin interesse hadden, op 24 juni 2012 een bezoek brengen aan de Floriade.
We vertrokken met de bus om 9:45 uur aan de kerk. Na aankomst op de Floriade kon iedereen zijn eigen gang gaan. Soms vormden zich groepjes welke later al dan niet uit elkaar gingen.
Tussen 14:00 en 15:00 uur was er een eenvoudige gezamenlijke lunch waarna iedereen weer zijns weegs kon gaan. Afgesproken was om elkaar weer te ontmoeten nabij de toren nabij de ingang om 18:15 om af te reizen richting Posterholt.
Hier aangekomen was nog een koud en warm buffet buffet gepland om de avond af te ronden.

Ondanks de enigszins boze weergoden was de Floriade de moeite van een bezoek meer dan waard. Doordat er niet alleen maar bloemen en arrangementen te bezichtigen waren doch ook andere dingen, is de Floriade interessant voor een breed publiek.
Voor de leden welke niet in de gelegenheid waren om mee te gaan een aanrader.
Met dank aan de respectievelijke fotografen.

Foto Impressie
   
Kerst / Eindejaar 2012
Ook dit jaar zijn er kerstbomen aan de leden, welke dit wensten, kerstbomen ter beschikking gesteld met als doel de buitenkant van de zaak en daarmee ook het dorp iets meer op te fleuren.
Ook zijn in samenwerking met de basisschool een aantal bomen door de kinderen versierd. Helaas is dit, door gebrek aan groepen, niet bij ieder die dit wenste kunnen gebeuren. We zullen dit bij een eventuele volgende keer meenemen tijdens de planning. Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties hierop geweest. Het geheel zag er dan ook mooi uit.
Foto Impressie
   
Pimp de kerstboom 2011.
Op 15 december zijn door de leerlingen van basisschool 'De Draaiende wieken' bij verschillende ondernemers in het dorp de, door de ondernemersvereniging beschikbaar gestelde kerstbomen, wederom versierd geworden.
Foto Impressie
   
Ledenuitstapje 2011
Getuige de foto's, met dank aan Linda Jeurissen, was het uitstapje geslaagd te noemen.
Foto Impressie
   
Pimp de kerstboom 2010.
Op 15 december zijn door de leerlingen van basisschool 'De Draaiende wieken' bij verschillende ondernemers in het dorp de, door de ondernemersvereniging beschikbaar gestelde kerstbomen, wederom versierd geworden.
Foto Impressie
   
Kerstactie 2009
Op 17 december zijn door de leerlingen van basisschool 'De Draaiende wieken' bij verschillende ondernemers in het dorp de, door de ondernemersvereniging beschikbaar gestelde kerstbomen, wederom versierd geworden.
Foto Impressie
   
Kerstactie 2008
Op 17 en 18 december zijn door de leerlingen van basisschool 'De Draaiende wieken' bij verschillende ondernemers in het dorp de, door de ondernemersvereniging beschikbaar gestelde kerstbomen, versierd geworden. In de namiddag en avond van 18 december werd er een lichtjestocht gehouden door de leerlingen.
Foto Impressie