Activiteiten

Hier worden activiteiten beschreven en eventueel voorzien van foto's.
(Inzendingen welke indruisen tegen algemeen geldende normen worden geweigerd. Een en ander ter beoordeling van de webmaster.)
De webmaster is niet aansprakelijk aangaande de inhoud van de inzendingen; deze verantwoording berust uitsluitend bij de opsteller.

Moonlight Shopping 2018
Voor het tweede jaar op rij werd door een aantal ondernemers in de buurt van de Oude Markt ingehaakt op het traditionele Moonlight Shopping dat Bobbies Damesmode elk jaar voor haar klanten organiseert. De deelnemende ondernemingen waren Bobbies Damesmode,  Groenmechanisatie Roubroeks, Café Biej Liebes, Cube en Zimec Computers, DA Drogisterij Janssen en last but not least Copy and Design Van Birgelen. Samen met de versiering en de boom was de perfecte entourage geschapen voor dit evenement. Dit kwam tot uiting in de sfeer, het aantal bezoekers en de reacties van zowel de bezoekers als ook de deelnemers.
Lian Sonntag heeft bereidwillig foto's gemaakt en wil deze met ons delen. Klik hier voor een slideshow.

Kerstversiering 2018
Zoals in de ledenvergadering besloten is er kerstversiering opgehangen rond de Oude Markt en op het pleintje bij de PLUS markt. Op de Oude Markt is een kerstboom geplaatst, geschonken door Elektro Specialist Hoeben Herman hartelijk bedankt. Ook dit jaar werd een en ander mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van de gemeente Roerdalen en een aantal vrijwilligers, waaronder Luc Roubroeks en Marcel van Birgelen. De versiering en de boom lieten een erg gezellig straatbeeld zien.

Kerstversiering 2017
Door het wegvallen van een aantal vrijwilligers en de slechte weersverwachting is er in 2017 geen kerstversiering door het dorp opgehangen.
Wel is op de Oude Markt een kerstboom geplaatst. Dit werd mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van de gemeente Roerdalen. Door het meevallende weer is door Luc Roubroeks van Groenmechanisatie Roubroeks de Oude Markt toch van versieringen voorzien. Achteraf bleek dit een gouden greep. Het initiatief werd door iedereen, voor zover bekend, als zeer positief ervaren. De versiering gaf een erg gezellig straatbeeld. Een vervolg in deze vorm is niet onmogelijk.

Vaderdagbraderie 2017
Zondag 18 juni waren we als vereniging, samen met enkele leden, weer aanwezig op de Vaderdagbraderie om onze vereniging en de leden onder de aandacht te  brengen bij het winkelend publiek. Middels het Twee weken voor de braderie zijn in de gemeente Roerdalen en de omliggende dorpen Maria Hoop en Koningsbosch flyers huis aan huis bezorgd. De flyer bevatte een bon die op de braderie ingeleverd kon worden om zo kans te maken op een cadeaubon. De winaars krijgen bericht. Hiermee willen we het publiek attent maken op het feit dat het in Posterholt nog steeds goed winkelen is.
De weergoden hadden er zin in en ondanks de hoge temperatuur werd de braderie toch goed bezocht.


 

Kerstversiering 2016
Op zaterdag 03 december zijn door een klein aantal vrijwilligers uit onze leden versieringen opgehangen aan een aantal lantaarnpalen op de Roermondseweg, Boomstraat, Hoofdstraat, Raadhuisstraat en het pleintje bij de Plusmarkt. Na afloop was er voor de vrijwilligers nog een gezellig onderonsje onder het genot van een kop erwtensoep of iets anders bij Vurenhof. Posterholt zag er een heel stuk feestelijker uit.

Pietendisco 2016
Op 26 november hebben we als vereniging de, min of meer traditionele, pietenmiddag voor de schoolgaande kinderen gefaciliteerd. Gedurende de middag konden de kinderen samen met de zwarte pieten spellen spelen. Ondanks dat de middag een binnenactiviteit was, waren de weergoden ons gunstig gezind. Ook werd aan het eind van de middag door de pieten uit elke groep een kind gekozen dat bijzonder goed zijn best heeft gedaan tijdens het spelen. Het was voor de pieten een moeilijke opgave. De gekozen kinderen kregen een prijs van Sinterklaas. Uit de tekeningen, welke allen opgehangen waren, werd door Sinterklaas een aantal tekeningen gekozen die beloond werden met extra prijs aangeboden door Brasserie Timbers. Tenslotte kreeg elk kind een prijs van Sint en Piet. De muziek was goed en de pieten hebben het onderste uit de kan gehaald om deze middag te doen slagen. Dit is zeker gelukt !! We danken op deze plek dan ook ons sinterklaas comité en vanzelfsprekend Sinterklaas en zijn Pieten voor hun inzet, energie en tijd. Beneden een tweetal foto's. Voor meer foto's klik dan hier voor het album.

 

Vaderdagbraderie 2016
Zondag 19 juni waren we als vereniging, samen met enkele leden, aanwezig op de Vaderdagbraderie om onze vereniging en de leden onder de aandacht te  brengen bij het winkelend publiek. Middels het actief uitreiken van flyers, gecombineerd met een kleine loterij wilden we het publiek attent  maken op het feit dat het in Posterholt nog steeds goed winkelen is.
Ondanks dat de weergoden niet exact aan onze wensen voldeden was het weer redelijk aangenaam en werd de braderie toch goed bezocht.